Work process

Plastic world

Natuurlijk start een project altijd met een idee. Ik doe onderzoek, kijk rond, schets, schrijf, maak filmpjes, snuffel op internet, etc.

Dan onderzoek ik de beweging die ik nodig heb voor mijn animatie. Ik maak eerst een filmpje,. In dit geval is mijn assistent gaan vliegeren met plastic tasjes, zodat ik de beweging kan schilderen. Frame voor frame schilder ik wat ik zie en maak er telkens een foto van. Later bewerk ik de foto's tot een animatie en bouw zo mijn eigen scenes. op.


Of course, every project begins with an idea. I conduct research, observe, sketch, write, create videos, browse the internet, etc.

Then, I explore the motion I need for my animation. I first create a video. In this case, my assistant went kite-flying with plastic bags so I could paint the movement. Frame by frame, I paint what I see and take a photo each time. Later, I edit the photos into an animation and construct my own scenes.